Nagy teljesítményű, ugyanakkor gazdaságos EC motorokkal (ECM) szerelt ventilátorok ErP 2018

Kompakt kialakítás: alumínium keret és hőszigetelt, akusztikus borítás 

Rozsdamentes acél belső kialakítás és kondenzvíz tálca 

Beállítható szűrőcsere riasztás: nyomásérték mérés, vagy üzemidő alapján

Automatikus 70% bypass: nyári friss levegős átszellőztető funkció (bekapcsolási hőmérséklet a felhasználó által módosítható, vagy beépített időzítővel, illetve külső vezérléssel is szabályozható) 

Automatikus leolvasztás és jegesedés elleni védelem 

Opcionálisan választható: (gyári) külső vizes kalorifer, párásító egység  SAT MODBUS / ETHERNET / WIFI modul kiegészítő vezérléssel 

Tűzjelzés automatika: tűzjelzésre aktiválódó üzemmódban a működtetés,vagy leállítás akár külső helyszínről is történhet 

Könnyű hozzáférhetőség érdekében a készülékek előlap panelje levehető 

Leírás
Jellemzők
Jelleggörbék / méretek
Kiegészítők
Galéria
Dokumentumok

Tervezéshez használja kiválasztó programunkat

Hővisszanyerős gépeink épületekbe történő betervezését kiválasztó programunk teszi könyebbé és gyorsabbá. A folyamatosan frissülő szoftver mindig friss és aktuális információkkal szolgálnak tervező partnereinknek. A szoftverben az összes elérhető modell és típus szerepel.

Igény szerint választható intelligens vezérlés

A hővisszanyerő egységek komplett elektronikus szabályozással rendelkeznek, amely nemcsak a ventilátorok, és a bypass, hanem a tartozékként válaszható egységek működését is vezérli. Így képesek szabályozni a hőcserélő egység védelme érdekében a készülékbe integrált előfűtőt (opció), és utófűtőt (opció), és a külső fűtő/hűtő kalorifer (opció) kiegészítőket is. A MODBUS kommunikációs kiegészítő modul segítségével a legtöbb készülék akár a legkorszerűbb épületszabályozási rendszerekkel (pl. KNX, vagy BACnet) is képes harmonikusan együttműködni. A hővisszanyerős szellőztető rendszerhez rendelhető WIFI antennával szerelt modul egység amely a vezeték nélküli kommunikációt támogatja. Ezáltal a rendszer WIFI routeren, illetve iPhone és Android applikáción keresztüli vezérlését, felügyeletét teszi lehetővé. 

Közel 96% hatásfok

A hőcserélők tervezésekor a kiemelkedő hatásfok elérése volt fókuszban, amely megközelítheti a kiemelkedő, akár 96 %-ot, a sós levegő rezisztens alumíniumból készült hőcserélő ellenáll akár a 100 °C hőmérsékletnek is. A kiváló tömörségi (0,017) mutatóval rendelkező berendezések megfelelnek a DIN 1946, valamint az EN 308 szabvány követelményeknek, amely a hatásfokot és a műszaki adatok érvényességét egyaránt vizsgálja.A tökéletes légtömörség higiéniai szempontból nagy jelentőséggel bír a forgódobos hőcserélőkkel szemben.

Állandó légszállítás, vagy állandó nyomásérték?

Attól függően, hogy milyen igényeknek kell megfelelnie a szellőztető rendszernek, a ventilátorok szabályozása beállítható állandó nyomás (CPa) vagy konstans légszállítás (CA), nyomaték (TQ) vagy érzékelők 0-10V jelvezérelt légszállításra (LS). Szabályozási konfigurációk A szellőztető készülékek rendelkeznek annyi tartalékkal, hogy képesek legyenek a megadott értékeket folyamatosan tartani.

Egyszerű Plug & play telepítés

A P. Lemmens Air Movement Company gyárában készülő központi hővisszanyerős készülékek gyári programozása lehetővé teszi, hogy a helyszínen elegendő csak a kiválasztott vezérlőegységet csatlakoztatni, valamint a központi egységet a légtechnikai és elektromos hálózattal összekapcsolni és a készülék máris üzemkész…

Hővisszanyerős szellőztető készülék      
Típus   CASA 300 P CASA 400 P
       
Légszállítási képesség (min. – max.)  m3/h 50 – 300 50 – 400
Max. hővisszanyerési hatásfok % ~93,4 % ~93,4 %
Légszállítás (1-2-3-4 fokozat) m3/h 100 – 200 – 300 100 – 200 – 300 – 400
Kifúvott levegő (T°) hőmérséklete 19,9 – 19,2 – 18,7 19,9 – 19,2 – 18,7 – 18,4
Hatásfok  % 93,4 – 91,1  89,7 93,4 – 91,1  89,7 – 88,7
Akusztika      
Zajszint 3 m távolságban (1-2-3-4 fokozat) dB(A) 29 – 34 – 36 27 – 33 – 38 – 39
Elektromos jellemzők      
Tápfeszültség   230 V / 50 Hz 230 V / 50 Hz
Motor   2 x EC ErP 2018 2 x EC ErP 2018
Teljesítmény (a két EC motor összesen) W 19 – 47 – 133 19 – 42 – 114 – 229
Max. áramerősség A 1,4 1,8
SFP index (1-2-3-4 fokozat) W / m3/h 0,19 – 0,24 – 0,44 0,19 – 0,21 – 0,38 – 0,57
Működési hőmérséklet tartomány   -20°C és  +40°C között -20°C és  +40°C között
Jellemzők      
Tömeg kg 25 25
Méretek mm 600 x 550 x 750 600 x 550 x 750
Szín   fekete / ( RAL 9010 opció) fekete / ( RAL 9010 opció)
Szerelés      
Beépítési lehetőség   csak vertikális csak vertikális
Csatlakozási pontok   4 felső csatlakozás 4 felső csatlakozás
Kültérre szerelhető típusváltozat  
Csőcsatlakozás átmérő  mm ø160 ø160
Bypass elhelyezés (automatikus 70%-os bypass )   készülékbe integrálva készülékbe integrálva
Kondenzvíz csatlakozás   készülék alján készülék alján
Vezérlési, felügyeleti lehetőségek      
Grafikus érintőképernyős 4.3’’ vezérlőegység   ajánlott opció ajánlott opció
Vezérlés PC / ETHERNET / WIFI / Mobil Applikáció   opció / opció / opció / opció opció / opció / opció / opció
Intelligens ház rendszerhez csatlakozás SAT MODBUS / KNX opcióval   opció / opció opció / opció
Karbantartás      
Friss levegő / Elszívó oldali szűrő   G4 (F7 opció) / G4 G4 (F7 opció) / G4
Automatikus leolvasztás, jegesedés elleni védelem   igen igen

A megadott értékek 100 Pa nyomáskülönbség mellett kerültek megállapításra. A kalkulált hővisszanyerési hatásfok értékek– 10 C°-os külső hőmérséklet  és 90 % (külső) relatív páratartalom, valamint +22 C°-os helyiség hőmérséklet és 50 % relatív páratartalom feltételek esetén.


 

Jelleggörbék / Méretek

 

KÉP TERMÉK MEGNEVEZÉS
KWIN Elektromos előfűtő egység (KWIN) – opció
A CASA P300 T és P400 T  típusok felszerelhetők előfűtő egységgel, amely alacsony külső hőmérséklet esetén előmelegíti a készülékbe bejutó külső levegőt, kiküszöbölve a jegesedés veszélyét. A gyárilag a készülékbe beépíthető előfűtő egységet a TAC5 vezérlés kapcsolja és akár -40°C külső hőmérséklet esetén is a levegőt a +22°C-ra felmelegítve lehetővé teszi az üzemelést ugyanakkor kiküszöböli a fagyveszélyt. Amennyiben olyan alacsony a külső levegő hőmérséklete, hogy az meghaladná az előfűtő modul kapacitását, akkor a vezérlő egység a befúvás és elszívás leszabályozásával gondoskodik az egyensúly fenntartásáról, azaz a szellőzőrendszer működéséről.
KWOUT

A CASA T típusú hővisszanyerő készülékekhez lehetőség van integrált utófűtő egység csatlakoztatására, amely a TAC5 vezérlés által szabályozva gondoskodik arról, hogy – növelve a bent tartózkodók komfortérzetét – folyamatosan a beállított hőmérséklet legyen a helyiségekben. A TAC5 vezérlés lehetővé teszi, hogy akár 10°C-kal emelhető legyen a hőcserélőből a helyiségekbe juttatott levegő a hőmérséklete. 

A KWOUT elektromos utófűtő egység az átáramló levegő hőmérsékletét folyamatosan vizsgálva működik.

G4 / F7 Szűrő készletek
A készülék a szűrők elkoszolódása esetén jelzést ad. A CASA T hővisszanyerős készülékek alapesetben 2 db G4 (egy a friss levegő ághoz, és egy az elszívó ághoz) rendelkeznek. Kiegészítő opcióként a friss levegő ág szűréséhez F7 szűrő is választható. A készülékben mind a G4, mind az F7 szűrők illesztési pontja kialakításra kerül. Az időszakos szűrőcseréhez után rendelhető a standard (2 db G4) vagy F7 szűrőt is tartalmazó (1 db F7 + 1 db G4) opció* egységcsomag. Táblázat megnyitása
BA / BA 4r+ / BA 4-

BA +/- egység – opció
A közvetlenül a CASA T típus hővisszanyerős készülék befúvó ágához csatlakoztatható légcsatornázható, külső hűtő-fűtő egység (R410a), valamint a vizes hűtő- és fűtőkalorifer modul , a hőcserélőből a helyiségbe beáramoltatni kívánt levegő elő- és utófűtűsűre (BA), illetve vizes utáfűtésére (BA 4r+), utánhűtésére (BA 4r-) képes.

A háromutú szeleppel szerelt vizes kalorifer egység egyszerűen csatlakoztatható a fűtési rendszerhez. A működés szabályozásához elegendő csak a kívánt hőmérséklet beállítása. Műszaki adatokról részletes információt talál honlapunkon. Táblázat megnyitása

AERFlex Flexibilis légcsatornák és kiegészítők
Antibakteriális és flexibilis légcsatornák szellőzési rendszerekhez, tökéletes levegőáramlást és alacsony nyomásveszteséget biztosít. Szelepfogadó, osztó dobozok, csőkapcsolók, végzárók hővisszanyerős rendszerekhez. Katalógus megnyitása
CASA T és MURAL PX – BA+/- egység adatlap

MURAL PX DWG rajzok

Mural PX adatlap

Hővisszanyerős szellőztető készülékek – KNX, ETHERNET, WIFI, MOBIL APPLIKÁCIÓ

AERFlex légcsatornák és kiegészítők szellőzési rendszerekhez

Antibakteriális és antiszatikus AERFlex felxibilis légcsatorna katalógus. Betonozható csövek.

CASA T és MURAL PX – Szűrőkészletek

Kompatibilis rendszerek: