1. Kezdőlap
  2. Aereco
  3. Fenntartható fejlődés

Aereco, a fenntartható fejlődés elkötelezettje

Gro Harlem Bruntdland, Norvégia 1987-es miniszterelnök-asszonya szerint a fenntartható fejlődés “egy olyan fejlődés, amely biztosítja a jelenlegi igények kielégítését anélkül, hogy a jövőbeli generációknak kompromisszumot kellene kötniük saját igényeik kielégítése során”. A termelésnek és a fogyasztásnak figyelemmel kell lenni az emberi és a természeti környezetre, de nem szabad akadályozni a Föld egyetlen lakóját sem az alapvető szükségleteinek kielégítésében. Ilyen alapvető szükségletek az étel, az otthon, a ruházkodás, oktatás, munka és az egészséges életkörnyezet…

Az üvegházhatású gázok emmissziójának csökkentése a fűtési veszteségek korlátozásával

A háztartások energiafelhasználásának csökkentésére kifejlesztett termékeknek köszönhetően, az Aereco hozzájárul a környezet védelméhez és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez. Miután a háztartások felelősek az üvegházhatású gázok kibocsátásának közel 18%-áért, melyet főként a fűtési rendszerek okoznak, könnyű megérteni, hogy a környezet védelméhez és a háztartások energiafelhasználásának csökkentéséhez a lakásokban a légcserét, illetve a levegő áramlását optimalizálni kell. Ennek köszönhető, hogy a páratartalom vezérelt szellőztető rendszerek pozitív hatását számos új épületgépészeti szabályozás hangsúlyozza.

A francia ADEME (Energiakontroll és Környezetvédelmi Ügynökség) és az Aereco S.A. számos tudományos kutatás végrehajtásához egyesítette erőit. Ilyen többek között a HR-VENT kutatás, amelynek célja, hogy mérje a szellőző berendezéseknek az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló hatását és népszerűsítse a pozitív eredményeket.

A belső levegőminőség javítása

Az energiamegtakarítás szempontjain túl, mindenkinek haszna származik a tiszta levegőből, mely az egészséges és kellemes élettér alapvető feltétele.

Egy jól megtervezett szellőző rendszer felhasználói számára garantálni kell az optimális levegő minőséget: az emberi tevékenységek során a helyiségekben keletkező szennyezett levegőt annak érdekében kell eltávolítani, hogy biztosítható legyen a lehető legegészségesebb, friss levegő. Az Aereco rendszer pillanatnyi szellőztetési szükségletek szerint változó légmennyiséggel biztosítja a helyiségekben tartózkodók számának megfelelően a légcserét, így optimalizálja a lakásokban a levegő minőségét.

Felelősséggel környezetünkért

Gyártóként Aereco elkötelezte magát, hogy a felhasznált alapanyagok megfelelnek az EU RoHS irányelvének. Az alkalmazott vegyi anyagok megfelelnek a REACH * szabványban foglaltaknak. Az alkatrészek és műanyagok kiválasztásánál a cég külön figyelmet fordított az újrahasznosíthatóságra.  

* REACH az Európai Unió (EU) új törvénye a kémiai anyagokról és biztonságos használatukról, amely – 2007. június elsején lépett életbe. Az új törvény célja az emberi egészség és a környezet védelme azoktól a kockázatoktól, amelyeket a kémiai anyagok okozhatnak.