1. Kezdőlap
  2. Szellőzési megoldások
  3. Szellőző rendszer
  4. Hővisszanyerős szellőzés

A beltéri levegő minőségének folyamatos kezelése

 

Mivel a lakásnak az ember számára nyugodt, pihenésre alkalmas helynek kell lennie, a hővisszanyerős szellőzés feladata, hogy minden pillanatban tiszta levegőt szolgáltasson a bent tartozkodóknak, mégpedig az igények helyiségenként történő levegő modulálásával. A szállított levegő a finompor-részecskék, baktériumok, pollenek, spórák és penészgombák szűrésének köszönhetően, egészséges és jó minőségű. A hővisszanyerős szellőzésnek köszönhetően, az allergiás kockázatok csökkentése révén, a felhasználó az év minden szakában maximális komfortot és kényelmet élvez!

A hővisszanyerős szellőzés a házak és lakások egyedi megoldásaként

Az Aereco hővisszanyerős szellőztetés folyamatosan és teljesen automatikusan optimalizálja az energiafogyasztást és a beltéri levegőminőséget egyszerre, helyiségről-helyiségre. Fedezze fel a technológiával kapcsolatos részleteket és előnyöket az alábbi háromdimenziós animáció segítségével!

 

A DX rendszer működésének bemutatása után, ez a videó a hővisszanyeréssel párosított modulált szellőzést mutatja be, amely a lakások és egyéb épületek felhasználói számára megfelelő mennyiségű, pollen- és részecskementes friss levegőt kínál, és mindezt épp akkor és ott, amikor és ahol a felhasználóknak szükségük van rá. Ez optimális kényelmet biztosít a felhasználó számára, az energiafogyasztás visszaszorítása pedig csökkenti az ember környezetre gyakorolt ökológiai lábnyomát.

Hogyan működik a DX rendszer?

A DX rendszer technológia érzékelők (páratartalom, jelenlét, CO2, VOC) segítségével érzékeli és szabályozza a vizes helyiségekből (konyha, fürdőszoba és WC) elvezetendő levegő mennyiségét. Az elhasználódott levegő elvezetése után, a hő visszanyerése nagy hatásfokú keresztellenáramú hőcserélő révén valósul meg a lakás energiaveszteségének optimalizálása érdekében. A másik oldalon a szűrés és az előzőekben visszanyert energiának köszönhető felmelegítés után a kültéri levegő egy ún. HUB-platformon keresztül halad át, amely lehetővé teszi a tiszta levegő elosztását közvetlenül abba a helyiségbe, ahol szükség van rá, és pontosan a megfelelő mennyiségben.

A hővisszanyerős szellőzés, mint intelligens és interaktív megoldás

Az Aereco által kínált DX rendszer olyan hővisszanyerős gépi szellőztetőrendszer, amely az igényekhez igazodva lehetővé teszi a légáram helyiségenkénti modulálását. Elsősorban lakóépületekben használatos, de telepíthető például irodákban vagy iskolákban is. A gazdaságos, mind új épületekben, mind felújításkor könnyen alkalmazható megoldásnak köszönhetően, a rendszer egyszerre szolgája az energiahatékonyság és a beltéri levegőminőség céljait. Nagyfokú szabályozhatóságának köszönhetően, a felhasználó valós idejű kapcsolatot létesíthet a DX rendszerrel, megjelenítheti és beállíthatja a rendszer legkülönfélébb paramétereit. A DX rendszer értesítési modult is kínál a szűrők állapotának nyomon követéséhez. Legyen szó egy- vagy többlakásos házakról, a hővisszanyerős technológia különféle kifejlesztett változatai megkönnyítik annak beépítését akár álmennyezetbe, beépített szekrénybe, pincébe vagy falszerkezetbe.

Feladata világos és egyértelmű: a felhasználó kényelmének biztosítása friss, egészséges, megfelelő hőmérsékletű levegő szállítása révén, a megfelelő helyen és időben, és természetesen mindezt zaj nélkül.

Az ideális hőmérsékletű beltéri levegő

A felhasználó hőérzete ugyancsak alapvető tényező a hővisszanyerős szellőzés esetében. A nagy hatásfokú hőcserélőnek köszönhetően ugyanis, az elvezetett (meleg) levegő, és a sokszor nagyon hideg külső környezetből származó bevezetett levegő közötti hőmérsékletkülönbség alig érezhető. Így a felhasználó nincs kitéve a hideg légáramlatok érzetének, melynek köszönhetően kényelme egyre inkább növekszik.

Egy csipetnyi csendes kényelem

Az akusztikai komfort szintén garantált: a hővisszanyerős szellőzést biztosító szellőzőrendszer olyan anyagokból lett kifejlesztve, amelyek minimálisra csökkentik a zajt. Ráadásul a légcsere nem az ablakokra helyezett légbevezetőkön, hanem légcsatornákon keresztül valósul meg, így jelentősen csökken a külső forrásból származó zaj.

Energiamegtakarítás a hőveszteség csökkentésével

Mivel mindenki számára fontos, hogy csökkentse a környezetre gyakorolt hatását, a hővisszanyerős szellőzés kiválóan illeszkedik korunk elvárásaihoz: az elhasznált levegő hőjének visszanyerésével, és annak a friss és egészséges levegőbe történő visszavezetésével jelentősen csökken a fűtési rendszer energia igénye.