Tudtad, hogy óriási a különbség a gázkészülékek légpótlását biztosító légbevezetők és a komfort légbevezetők között?



  1. Kezdőlap
  2. Aereco
  3. Hírek
  4. Tudtad, hogy óriási a különbség a gázkészülékek légpótlását biztosító légbevezetők és a komfort légbevezetők között?
Hírek -
2022/07/21

Tudtad, hogy óriási a különbség a gázkészülékek légpótlását biztosító légbevezetők és a komfort légbevezetők között?

Úgy néz ki, de közel sem ugyanaz.

Még számos meglévő épületben üzemel hagyományos nyílt égésterű tüzelőberendezés, amely működése életveszélyessé is válhat nyílászáró csere, vagy homlokzati hőszigetelés után. Az égésilevegő ellátás itt már esetlegessé válik a megfelelően méretezett légbevezetők nélkül. Ezért ezek az eszközök még hosszú évekig az életünk részét fogják képezni.

Azonban a komfortszellőzés nem itt kezdődik. Nyilván nem minden esetben valósítható meg a legkorszerűbbnek tartott hővisszanyerős szellőzés. Ennek mind beruházási költsége, mind kiépítésének lehetősége sok esetben korlátokba ütközik. 

Mit tehetsz, ha alternatívát kell ajánlanod a megrendelődnek?

Igen, szóba jöhet decentrális hővisszanyerő, de ennek korrekt módon történő kialakítása szintén jelentős költség lehet. Erről a témáról itt olvashatsz >>>

Tudtad, hogy Aereco központi páraszabályozott rendszere már sokezer épületben bizonyított?

Itt jön képbe a komfort szellőző, amely, ugyan megszólalásig hasonlít a gázos légbevezetőkhöz, mégis jelentős a különbség. Egyrészt az integrált páraérzékelő révén mindig a pillanatnyilag szükséges frisslevegő pótlást képes biztosítani, másrészt a felhasználó manuálisan is be tud avatkozni. Akár minimum léghozamra, akár teljes kapacitásra is átkapcsolható. Azonban ez önmagában még nem elég! Fontos, hogy a szükséges elszívást is biztosítsuk. 

Gondolkozz mindig rendszerben!

Az Aereco fordulatszám szabályozott központi elszívó rendszerei, szintén a pillanatnyi igények szerint fogják biztosítani a kiszolgáló helyiségeken keresztül az elhasznált levegő igény szerinti elvezetését.
A V2A; V4A; illetve VAM ventilátorok és a hozzájuk kapcsolt BXC légelvezetők tökéletesen működnek együtt a komfort légbevezetőkkel, legyen az a nyílászáróba építhető EAR típuscsalád, vagy a faláttörésbe integrálható ETH, illetve EHT család.


Ne felejtsd el!

Az Aereco páraszabályozott szellőző rendszere töredék beruházási költséget jelent a hővisszanyerős rendszerekhez képest. A helyiségenkénti szabályzás pedig megóv a fölösleges szellőzési energia veszteségtől.

További hasznos információkat az alábbi linken találsz:

https://www.aereco.hu/szellozesi-megoldasok/intelligens-hovisszanyeros-szellozetes-elonyei/