Lépj ki a keretekből! Gondolkozz átfogóan a munkádról!



  1. Kezdőlap
  2. Aereco
  3. Hírek
  4. Lépj ki a keretekből! Gondolkozz átfogóan a munkádról!
Hírek -
2022/08/31

Ingyenes Webinár jelentkezés itt:

 

Te is tudod. Az energiahatékonyság nulladik lépése a homlokzati hőszigetelés és a fokozott légzárású nyílászárók. Új építés elképzelhetetlen másként, hiszen ezt követeli meg az energetika.

Mi a helyzet az energetikai felújításokkal? Többnyire akkor is így kezdődik minden. Ezután jön a megújuló energia. Napelem, hőszivattyú.

Gépészként a hőszivattyú az a pont, ahol Rád biztosan szükség van. Te vagy az első kompetens, aki a gépészettel kapcsolatosan irányítani tudja a megrendelőt.

Lépj hát ki a keretekből! Gondolj arra, hogy a szinte légtömörré tett épület magától nem fog szellőzni. Beszorul a nedvesség, felszaporodik a CO2, illetve a bútorok kipárolgása miatt számos egyéb vegyület is. Festés után még rosszabb a helyzet, hiszen a falak nem fognak tudni kiszáradni. 


Az általad kiépítendő hőszivattyús rendszer meg fogja érezni, ha fuldoklik az épület és a benne lakók. A folyamatos kényszerű ablaknyitás akár jónéhány ezer forint energiaveszteséget is eredményezhet. A hőszivattyú pedig lehet, hogy csúcsra fog járni.

Van persze megoldás. De ezt neked kell javasolni. Ez pedig az Aereco valamelyik szabályozott szellőzőrendszerének kiépítése.

Megoldás lehet a kiváló működési paraméterekkel rendelkező központi hővisszanyerős rendszerünk. Ez felújítás esetén akkor életszerű, ha az energetikai felújítások mellett teljes belső felújítás is történik, illetve egyszintes családi ház esetén akkor is, ha rendelkezik az épület járható padlástérrel.

Egyéb esetben, illetve, ha a költségvetés ezt szükségessé teszi, a legjobb megoldás az Aereco egyedi páraszabályozott szellőző rendszere, amely ugyan hővisszanyerés nélkül, de helyiségenként, valós időben, a pillanatnyi használat függvényében szabályozva biztosítja a komfortos levegőminőség fenntartásához szükséges szellőzést. A rendszer lelke egy lakásközponti, rendkívül csendes, változó fordulatszámú elszívó ventilátor, a hozzá tartozó szabályozó elemekkel, amelyek a pillanatnyi szükségletek szerint szabályozottan biztosítják az elhasznált levegő elszívását az egyes kiszolgálóhelyiségekből.

A frisslevegőt pedig, szintén a pillanatnyi igények szerint szabályozottan, a lakóterekbe elhelyezett légbevezetők garantálják. Óriási előny, hogy ennél a rendszernél nincs szükség átfogó légtechnikai csővezeték hálózat installálására.

Fontos érv! Akár az Aereco központi hővisszanyerős rendszerét építed ki, akár a páraszabályozott rendszert, mindkét esetben komoly összeget spórolsz meg a megrendelődnek a fűtésszámláján ahhoz képest, mint ha hagynád, hogy ablaknyitással próbáljon úrrá lenni a megváltozott körülményeken.

Nem rossz. Ő is elégedett lesz veled, a szakértelmeddel és a munkáddal. És te is többet profitálsz.

Szállítjuk a friss levegőt, de nem beszélünk a levegőbe!
Ne maradj le! Légy részese szakmai webinárunknak, ahol mindent igyekszünk elmondani a megváltozott helyzetről és a lehetséges megoldásokról.

Írd fel a naptárba: 2022.szeptember 15. 15 óra. 

Ne fűtsd az utcát! Aereco webinár fontos energetikai kérdésekről és megoldásokról.

Kattints és regisztrálj most!