Nagyon csendes, köszönhetően a légáram modulációnak, a motorikus szabályozásnak és a központi aktív befúvás szabályozó egységnek (DX Hub).

Hatékony szűrés, mely megakadályozza a kültéri levegőben található részecskék bejutását. Optimális méretű és kialakítású szűrőfelületek megakadályozzák, hogy a rendszer eltömődjön, így biztosatvíva hosszabb élettartamot.

4 féle kivitel, mely maximálisan illeszkedik az Ön igényeihez, hogy otthonában mindig friss levegő legyen. Ön dönti el, hogy hol legyen elhelyezve a készülék (fal, vagy mennyezet), az érzékelés szintjét (helyiségenkénti, vagy globális) és milyen érzékelők kapcsolódjanak a rendszerhez (CO2 és páraérzékelők, jelenlétérzékelők és VOC-k). 

Teljeskörű megoldás: a rendszerek minden elemét az Aereco biztosítja, garantálva a teljes kompatibilitást és a magas minőséget.

Leírás
Jellemzők
Jelleggörbék / méretek
Kiegészítők
Galéria
Dokumentumok

Tökéletes beltéri levegőminőség, csendesen

Az integrált hőcserélőnek köszönhetően az Ön otthonába mindig kellemes hőmérsékletű, friss levegő áramlik. A maximális kényelem érdekében az “Excellence” változatban elérhető DynamiX® technológia az érzékelők segítségével pontosan illeszkedik az igényekhez minden szobában és helyiségben. A DynamiX® technológiával ellátot DX rendszer két lefontosabb feladata, hogy garantálja a legjobb beltéri levegőminőséget és minimálisra csökkentse a hővisszanyerős szellőzés által keltett zajokat.

Alacsonyabb fogyasztás

A DynamiX® technológiának köszönhetően, jelentős hőmegtakarítás érhető el, azáltal hogy a DXR és a DXA egységek a ventilátor teljesítményének csökkentésével korlátozzák a primer energiafogyasztást. Az intelligens és pontos igény szerinti beállításokat és a kiváló minőségű ventilátorokat kombinálva, a DXR nagyon jó energiahatékonyságot biztosít. Akár 50% -kal csökkenti az elektromos áram fogyasztást a hagyományos hővisszanyerő készülékekhez képest.

Egyszerű kezelhetőség

A színes LCD érintőképernyő lehetővé teszi a rendszerparaméterek megtekintését, a működés diagnosztizálását és olyan beállítások ellenőrzését, mint az automatikus bypass hőmérséklet, vagy a szellőzés intenzitása. A rendszer arról is értesítést küld, ha szűrőket cserélni kell.

Verzió   Excellence   Premium   Evolution   Refference
Design                
DXR  

 Fehér festés, galvanizált acél

   Fehér festés, galvanizált acél    Galvanizált acél    Galvanizált acél
DXA   Expandált polipropilén (EPP) fehér, horganyzott acél borítással    Expandált polipropilén (EPP) fehér, horganyzott acél borítással    Expandált polipropilén (EPP) fehér, horganyzott acél borítással    Expandált polipropilén (EPP) fehér, horganyzott acél borítással
HUB5    Galvanizált acél    –    –    –
HUB6     Galvanizált acél    –    –    –
 Légcsere szabályozás                
 @ Elszívás    Helyiségenkénti vezérlés    Helyiségenkénti vezérlés    Helyiségenkénti vezérlés    Folyamatos elszívás
 @ Befúvás    Helyiségenkénti vezérlés    Központi vezérlés   Központi vezérlés    Folyamatos befúvás (mint az elszívás)
 Szenzorok @ elszívás    min. 1 – max. 5    min. 1 – max. 5    min. 1 – max. 5    
 Szenzorok @ befúvás   min. 1 – max. 5    Legalább 1    –    –
 Léghozam jellemzők                
 Max. légszállítás    230     230     230     230
Egyéb névleges légszállítás   80 / 140 / 200   80 / 140 / 200   80 / 140 / 200   80 / 140 / 200
Free-cooling   Igen   Igen   Igen   Igen
Előfűtés   Igen (opcionális)   Igen (opcionális)   Igen (opcionális)   Igen (opcionális)
Energetikai besorolás                
Energetikai tanúsítvány   A+   A+   A+   A+
Egyéb                
Kijelző szabályzó egység   Érintőképernyős vezérlő egység   Érintőképernyős vezérlő egység   Vezérlő egység / Wifi   Vezérlő egység / Wifi
Kondenzvíz elvezetés   Elfolyó csonk, vagy szivattyú   Elfolyó csonk, vagy szivattyú   Elfolyó csonk, vagy szivattyú   Elfolyó csonk, vagy szivattyú

 

Hogyan működik?

Heat recovery ventilation – MVHR

Az alumínium kereszt-ellenáramú hőcserélőn(1) keresztül előmelegített friss levegő bevezetése(3) akár öt lakóhelyiségen keresztül (nappali, háló, gyerekszoba, dolgozó, stb.) is történhet, amelyet a kiegyenlített szabályozás érdekében egy befúvás kompenzációs ág(4) egészít ki. A lakóterekbe telepített, karbantartást nem igénylő, önkalibráló algoritmussal rendelkező CO2 érzékelők(5) vizsgálják az adott helyiség levegőjét és vezérlik – egy központi elosztó egységen(2) keresztül – az egyes helyiségekbe bejutó szükséges mértékű friss levegő utánpótlását. A szennyezett levegő elvezetése(6) akár négy kiszolgáló helyiségből (fürdő, WC, konyha, …) is megvalósítható, melyet az elszívás kiegyenlítő ág (7) tesz teljessé. Az épület adottságaihoz alkalmazkodva, az elszívás szabályozásához lehetőség van akár pára- és/vagy mozgásérzékelők, vagy CO2 esetleg VOC (illékony szerves vegyület) érzékelők alkalmazására is. A DX rendszer központi egységének összehangolt munkáját két fordulatszám szabályozott, alacsony fogyasztású EC motor segíti. A rendszer működéséről folyamatosan tájékoztat a központ kijelző egység.

Az ideális levegőminőségről a hővisszanyerős szellőztető egység két G4 és F7 szűrője, valamint alacsonyabb külső hőmérséklet esetén a hőcserélő egység gondoskodik. A nyári hónapokban az automatikus bypass egységnek köszönhetően éjszakai friss levegős hűsítő átszellőztetés biztosítható.

 

 

PÉLDA: EGY ÁTLAGOS DX EXCELLENCE RENDSZER

PÉLDA: EGY ÁTLAGOS DX SYSTEM PREMIUM RENDSZER

KÉP

TERMÉK Premium version Excellence version
HUB 5 – HUB 6 DX HUB Központi aktív befúvás szabályozó egység. Bővebb információ a DXR rendszer “Műszaki adatok” menüpontjában. x1 (DX Hub 5 – 6)
SDC 100 Befúvó elem lakóhelyiségekbe D=100 mm x1 – x6 x1 – x6
SDC 125 Befúvó, kiegyenlítő elem D=125 mm x1
S-CO2 széndioxid szint érzékelő szenzor at least x1 (S-CO2 – S-PRE) x1 – x5 (S-CO2 – S-PRE)
S-PRE Jelenlét érzékelő szenzor at least x1 (S-CO2 – S-PRE) x1 – x5 (S-CO2 – S-PRE)
BXC Pára- és/vagy mozgásérzékelős légelvezető elem (CO2, VOC opció) Részletes típusválaszték és műszaki adatok: Termékek>Légelvezetők>BXC x1 – x5 x1 – x5
BXC b Elszívás kiegyenlítő elem x1 x1
Motoros zsalu Elszívás kompenzáló egység x1 x1
Előfűtő egység (opció) Horganyzott acél, integrált érzékelővel x1 (opció) x1 (opció)
Érintőképernyős kijelző
Vezérlő ellenőrző egység
x1 x1
ADX 1099 – Kondenzvíz szivattyú DX szellőztető rendszerhez, 230 V (opció)    

 

DX DWG rajzok

DXR & DXA intelligens hővisszanyerős szellőztető rendszerek helyiségenkénti levegőminőség érzékeléssel

Katalógus

Kompatibilis rendszerek: