TRAINBUD ENERGIAAKADÉMIA épületgépész kivitelező szakembereknek 2017. augusztus 25-től



  1. Kezdőlap
  2. Aereco
  3. Hírek
  4. TRAINBUD ENERGIAAKADÉMIA épületgépész kivitelező szakembereknek 2017. augusztus 25-től
Hírek -
2017/08/10

Augusztus 25-én indul a TRAINBUD ENERGIAAKADÉMIA épületgépész kivitelező szakembereknek szóló tanfolyamának INGYENES levelező képzése.

 

A rendelkezésre álló szakértelemre építünk!

Egy helyzetfelmérő tanulmány alapján (BUILD UP SKILLS HUNGARY) megfogalmazódott az az igény az épületgépész szektorban, hogy az új szakemberek képzése mellett egyre nagyobb szükség lenne a meglévő, gyakorló szakemberek képzésének frissítésére, kiegészítésére. Hiszen ők találkoznak az ingatlantulajdonosokkal, a közös képviselőkkel a telepítés, felújítás, üzemeltetés, karbantartás, és szervizszolgáltatás során, tőlük kérnek segítséget a tulajdonosok, lakóközösségek, ha az épületek energetikai felújításáról van szó. Így válnak ők a hazai 2020-as energiahatékonysági célok elérésnek eszközeivé, a lakossági szemléletformálás kulcsszereplőivé.

 

Rendszerszemlélet

A képzés a korábban OKJ-s szakképesítést szerzett gyakorló épületgépészek energiahatékonysággal, megújuló energiák hasznosításával kapcsolatos ismereteit egészíti ki és foglalja rendszerbe, szem előtt tartva a rendszerszemléletű gondolkozás, komplex vállalkozói szemlélet elsajátítását.

 

A képzési rendszer felépítése

A képzés egy elméleti részből, majd az ott átadott tudásanyagra alapozva szabadon választható gyakorlati továbbképzésekből épül fel. A képzések célja a korszerű ismeretek rendszerbe foglalása és a megfelelő szemlélet kialakítása.

 

Az elméleti oktatás moduljai:

  • Termikus burok – hőszigetelés
  • Termikus burok – nyílászárók
  • Szabályozott szellőztetés, hővisszanyerős szellőztető rendszer
  • Napkollektor
  • Napelem
  • Hőszivattyú
  • Biomassza, égéstermék-elvezetés
  • Kondenzációs kazán, égéstermék-elvezetés
  • Felület fűtés-hűtés
  • Szabályozástechnika, épületautomatika, energetikai mérések
  • Vállalkozói ismeretek

 

A szabadon választható gyakorlat

  • Gyártó cégeknél tartott kihelyezett gyakorlati órák, amelyek az elméleti oktatásra épülnek.

 

A levelező képzés két, jelenléthez kötött elméleti képzési napból, az otthoni felkészülésből és egy vizsganapból áll.

 

A képzés támogatása

Az elméleti képzésekhez tananyag készült, melyben épületenergetikai kérdésekkel, a megújuló energiaforrások adta lehetőségekkel, valamint az épületfelújítások esetén más alternatív épületgépészeti megoldásokkal foglalkozunk. A tananyag összeállításában az adott témakörben illetékes piacvezető gyártó-forgalmazó cégek munkatársai is részt vettek.

A tananyag elsődlegesen egy korszerű technológiákat alkalmazó, kiterjesztett rendszerszemléletet képvisel. A több modul akár együttesen, de külön-külön is nyújthat megoldást a felhasználó, a vállalkozó és a kivitelező számára, elfogadván azt, hogy nincs egységesen alkalmazható módszer, recept az energiahatékonysági felújításokra.

A rendszerben való gondolkodás a jó végeredmény biztosításának kulcsa, melynek alkalmazásával egy adott épületfelújítás minden fázisában stratégiai szempontból jól átgondolt döntések, jó megoldások születhetnek a tulajdonos pénzügyi lehetőségeivel összhangban, figyelembe véve:

  • az épületfizikai, épületenergetikai változtatásokat,
  • a meglévő rendszerek adta lehetőségeket,
  • az alkalmazható új műszaki megoldásokat,
  • a rendelkezésre álló energiaforrásokat, azok észszerű alkalmazhatóságát,
  • a felújítás ütemezését,
  • a várható beruházási költségeket,
  • a várható üzemeltetési (primer) energiaigény csökkenéseket,
  • és így üzemeltetési költségmegtakarításokat, életciklus költségeket.

 

Az elméleti képzés vizsgával zárul, így a képzés befejezésekor a – megfelelő előképzettséggel rendelkező – résztvevő szakember tanúsítványt kap. A dokumentummal nem csak a képzésen való részvételt, hanem a vizsga sikeres letételét is igazolni tudja. E tanúsítvány nem jogosultságot ad valamely tevékenység elvégzésére, hanem jelzi az ügyfélnek, hogy birtokosa igényes, minőségi munkára törekvő szakember, aki lépést tart a technológiai fejlődéssel.  A gyakorlati továbbképzéseken való részvételről a Tudásszövetség tagjai között szereplő cégek igazolást állítanak ki. A tanúsítványt és igazolást (több témakör esetén igazolásokat) megszerző szakemberek bekerülnek a www.trainbud.hu oldalon található, ún. „képzett kivitelezők” listájába, ahol megjeleníthetik saját és céges elérhetőségeiket, és ezáltal bővíthetik ügyfélkörüket.

 

Készpénzre váltható tudás

Az oktatás által képviselt átfogó szemlélet, a minőségi termékek ismerete, a gyártó cégekkel való kapcsolat, valamint a projekt kommunikációs kampánya révén felkínált marketing lehetőségek segíthetik a képzést elvégző szakemberek versenyképességének megőrzését. A végzett szakemberek munkáját segíti, hogy a képzést életre hívó projekt konzorcium, valamint a Fenntartható Építőipari Tudásszövetség nagy hangsúlyt helyez a lakossági szemléletformálásra, mellyel élénkíteni kívánja a jól képzett szakemberek iránti keresletet is. Így a tudatos fogyasztók könnyebben megtalálják az adatbázisban szereplő szakértőket, akik pedig többet, jobbat tudnak kínálni ügyfeleiknek.

 

A személyes konzultáció helyszíne:

ÉMI Nonprofit Kft. Szentendrei Tudásközpont, A épület 2. emeleti Konferenciaterem

2000 Szentendre, Dózsa György út 26.

 

Az elméleti képzés és személyes konzultáció időpontjai:

2017. augusztus 25. 13:00
2017. augusztus 26. 08:30

 

A vizsga tervezett időpontjai:

  1. augusztus 30. 13:00 vagy augusztus 31. 13:00 (jelentkezés szerint)

Az ingyenes tananyagot a jelentkezők a személyes konzultáció alkalmával vehetik át.

 

AMENNYIBEN SZERETNE RÉSZT VENNI AZ INGYENES KÉPZÉSEN, VÁRJUK JELENTKEZÉSÉT 2017. AUGUSZTUS 22-ÉIG KELEMEN VIOLÁNÁL, A [email protected] E-MAIL CÍMEN ÉS DR. MATOLCSY KÁROLYNÁL, A [email protected] E-MAIL CÍMEN!