PLASMA AIR ionizátorral az allergia, a kórokozók ellen



  1. Kezdőlap
  2. Aereco
  3. Hírek
  4. PLASMA AIR ionizátorral az allergia, a kórokozók ellen
Hírek -
2023/07/04

Fejlessze AERECO rendszerét PLASMA AIR ionizátorral az allergia, a kórokozók és a kellemetlen szagok ellen!

 

Az innovatív PLASMA AIR bipoláris ionizációs légtisztító technológia mostantól elérhető minden régi és új AERECO ügyfél számára. A beépítés szezonális apropója az allergia – de a technológia számos más problémára is megoldást kínál.

  • Allergia kialakulásának megelőzése, allergiás tünetek csökkentése
  • Külső- és belső forrásból származó kellemetlen szagok és illékony szerves vegyületek semlegesítése
  • Kórokozók háztartáson belüli terjedésének megakadályozása

 

Az allergia mechanizmusa

 

A szezonális szénanátha (allergiás rhinitis) az egyik leggyakrabban előforduló allergiás megbetegedés. A betegség lényege, hogy szervezetünk a számára idegen anyagokkal szemben úgy kezd el viselkedni, mintha azok behatoló kórokozók volnának. Ilyenkor a fertőzésekre adható válasz teljes tárházát felvonultathatja az immunrendszer, vagyis az érintett területen fokozza a vérkeringést, hogy azt az immunvédekezés számára hozzáférhetőbbé tegye, ennek következménye a kipirulás, duzzanat és a testhőmérséklet helyi emelkedése is. A vélt kórokozók “kimosása” érdekében pedig a nyálkahártyák váladékot termelnek. Ezekből a jelekből könnyű felismerni az allergia legjellemzőbb tüneteit, úgymint a légutak váladékozása, a duzzadt, kipirosodott bőr és nyálkahártyák, valamint a beszűkült légutak miatti légzési nehezítettség. Bár az allergiát szokás általában elbagatellizálni, hiszen gyakorlatilag népbetegséggé vált az elmúlt évtizedekben, azoknak, akik ettől szenvednek, súlyos életminőség romlást eredményez.

 

Hogyan előzhetjük meg az allergiás tünetek kialakulását?

 

Azon túl, hogy gyógyszerekkel különböző pontokon magát az allergiás reakciót lehet gátolni, védekezési megoldás lehet a prevenció, vagyis a reakció kialakulásának megelőzése azáltal, hogy távol kerülünk az allergénektől, például elutazunk. Sok pollenallergiában szenvedő beteg időzíti éves szabadságát a legkritikusabb időszakra, hogy megkímélje magát legalább részben a tünetek okozta szenvedéstől. Általában egy-egy pollen szezonja azonban meglehetősen hosszú is lehet és többnyire csak kivételes helyzetben lévő emberek engedhetik meg maguknak, hogy a teljes időszakot máshol vészeljék át. Azok számára, akiknél az allergént a közvetlen környezetükben, például az otthonukban, vagy a munkahelyükön kell keresni, ez a módszer sem hozhat enyhülést.

Minden allergia kezelés során az első feladat a reakciót kiváltó idegen anyag, vagyis az allergén azonosítása és forrásának lehetőség szerinti megszüntetése. Egy ételallergia esetén ez viszonylag jól betartható, de annál nehezebb minden olyan esetben, amikor az allergiát kiváltó anyag terjedési útvonala a levegő. A levegő nemcsak azon jól ismert allergének számára jelent közvetítő közeget, mint a pollenek, a penészgombák és a háziporatka, melyekről köztudott, hogy megtalálhatóak a levegőben, de minden olyan vegyi anyag számára is, amely párolgás vagy gőzök formájában – akár mikroszkópikus mennyiségben – a légtérbe kerül.  Gondoljunk bele abba, hogy egy átlagos lakótér milyen jelentős részét tölti ki a levegő! Míg egy asztallap esetén megtehetem, hogy nem érek hozzá, addig a levegő nemcsak azonnal és automatikusan hozzáér bőrünkhöz, de a légzés által a légutakon keresztül testünk belsejébe is eljut.

 

Ne hagyja, hogy az allergia tönkretegye nyugodt pihenését vagy munkája hatékonyságát! 

 

Nyugodtan fellélegezhet, van megoldás!

 

A PLASMA AIR bipoláris ionizátorok segítségével védett térré alakíthatja otthonát és munkahelyét is. A készülékek által kibocsátott ionok eltávolítják az allergiás tünetek kialakulásáért felelős polleneket, poratkákat és egyéb anyagokat a légzési zónából.

Az AERECO szellőztető berendezésekhez ajánlott ionizátor a Plasma Air PA600-as típus:

Plasma Air PA600

Részletes termékinformációkért kattintson ide!

 

Az allergiás tüneteket kiváltó, levegőben szálló részecskék (pollenek, poratkák és egyéb anyagok) az ionizátor által termelt pozitív és negatív ionok hatására feltöltődnek és összetapadnak, ami elősegíti kiülepedésüket a légzési zónából.

A külső- és belső forrásból származó kellemetlen szagokkal és illékony szerves vegyületekkel az ionok reakcióba lépnek és molekuláris szerkezetük módosításával semlegesítik azokat.

A háztartáson belül terjedő kórokozók esetében az ionok a baktériumokhoz és vírusokhoz kötődve gátolják azok életfunkcióit és egyúttal eltávolítják azokat a légzési zónából.

 

Már az Ön AERECO rendszerébe is beépíthető a PLASMA AIR bipoláris ionizációs légtisztító – kérjen díjmentes tanácsadást az [email protected] email címen!