Hatékony energiafelhasználású épületek Aereco igényvezérelt szellőztető rendszerekkel



  1. Kezdőlap
  2. Aereco
  3. Hírek
  4. Hatékony energiafelhasználású épületek Aereco igényvezérelt szellőztető rendszerekkel
Hírek -
2023/04/28

Hatékony energiafelhasználású épületek és a belső komfort kapcsolata Aereco igényvezérelt szellőztető rendszerekkel

A technikai fejlődés mind az építőanyagok, mind a gépészeti rendszerek tekintetében jelentős volt az elmúlt időszakban. A fejlesztések a gépészet terén jellemzően a jobb szabályozhatóságot, ezáltal a magasabb komfortot és az alacsonyabb energiaigényt szolgálták. 

Az elmúlt időszak drasztikus energiaárainak változása miatt nem mindegy, hogy mennyi energiát használunk fel épületeink fűtésére, hűtésére és a levegőminőségének megfelelő szinten tartására. Az épületgépészeti rendszereinkkel arra kell törekednünk, hogy a lehető legmagasabb komfortot biztosítsuk a lehető legkevesebb energia felhasználásával. 

Az Aereco vállalatcsoport 2022 júliusa óta része, a francia Aldes cégcsoportnak. Az 1925-ben Lyonban alapított Aldes csoport világszerte vezető szakértője és gyártója a légtechnikai és komfort megoldásoknak. A két vállalat közötti, már régebbi számos műszaki, ipari és kereskedelmi kapcsolatnak köszönhetően, a világ szellőzési szegmensében – az Exhausto márkával közösen -, ki tudjuk használni mindkét csoport szakértelmét és tapasztalatát a területen. A közös vállalati hagyományoknak az összeolvadás nagy lehetőségeket rejt magában a jövő tekintetében. Az Aldes és az Aereco vállalatok közös célja, hogy egymást erősítve folytassák fejlődésüket a nemzetközi, így a magyar piacon is. A kereskedelmi együttműködés tovább gondolása hozzájárul, az eddig is nagy termékpaletta további bővítési törekvéseinek eléréséhez. 

InspirAir Side Premium

InspirAir TOP Premium

A légtechnikai rendszerelemeink között már megtalálhatóak az új, a lakossági és az ipari szegmensben használható, rendkívül jó energiahatékonysággal bíró szellőztető berendezéseink. Ilyen többek között a több méretben is rendelkezésre álló InspirAir típusú, lakossági hővisszanyerős berendezések, melyek egészen 150 – 370 m3/h légszállítási tartományban elérhetőek.

A NanoAIR 50 tipusú egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető készülék alternatíva lehet olyan helyeken, ahol nem tudjuk becsövezni utólag az épületet, hanem egyedi készüléket kell alkalmaznunk a lakóhelyiségek külön történő folyamatos szellőztetésére. A készülék biztosítja a helyiség hővisszanyerős szellőztetését, legyen szó új építésű, vagy felújítási projektről.
A társasházi szegmensben is új berendezésekkel bővülünk a meglévők mellett, ezért bevezetjük az EasyVec központi szellőztető ventilátorok innovatív termékcsaládját, melyek 400-12.000 m3/h mérettartományban elérhetőek.
Az MR Modulo típusú légmennyiség szabályozó eszközeink, a szellőztető rendszerekben esetlegesen kialakuló légáramlási ingadozások kiegyenlítésére szolgálnak, melyek a légcsere szabályozásban kiemelkedő szerepet töltenek be a piacon. A tervezési fázisban megfelelően már méretezett állandó légmennyiség szabályozó kiválasztása, segít megakadályozni a szellőzőrendszer elkoszolódását és biztosítja a maximális komfortot.

Nagyobb épületek és rendszerigények esetén az új, VEX 500-as szellőztető szériacsaláddal tudjuk a megfelelő hatékonyságú, magas hatásfokú és nagyságú légcserét elérni.  

Termékeinket minden esetben a kiváló műszaki tartalom és a magas minőség jellemzi. Ezt a magas hatásfok mellet jól jelzi, hogy jellemzően a berendezések a nagy ellenállás melletti, megfelelő légmennyiséget is rendkívül jó akusztikai paraméterek mellett biztosítják. 

A régi jól bevált termékek mellett már most, a fentiekben ismertetett számos innovációval igyekszünk egyre szélesebbre tárni termék palettánkat, mely természetesen folyamatosan fog bővülni, már az év folyamán is. 

Ne feledjük, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségő levegőt, a megfelelő helyen és a megfelelő időben kell tudnunk biztosítani, mert ekkor leszünk valójában igazán hatékonyak.