Aereco Épületgépész Vitorláskupa 2020.10.02. 1. Kezdőlap
 2. Aereco
 3. Hírek
 4. Aereco Épületgépész Vitorláskupa 2020.10.02.
Hírek -
2020/09/02

 

Első Aereco Épületgépész Vitorláskupa

 

 

Az Aereco Légtechnika Kft. büszkén hirdeti meg Első, Épületgépészek számára megrendezett Vitorlás­kupáját, amely a balatonkenesei Marina Port kikötőből indul, a rendezvény által biztosított versenyhajókkal és skipperekkel. Külön örömünkre szolgál, hogy a verseny házigazdája nem más, mint Litkey Farkas, többszörös vitorlázó bajnok, akivel így személyesen is ta­lálkozhatnak a rendezvényen.

A vendégeinket a vitorláskupa izgalmain túl reggelivel, büféebéddel, meglepetés versenyekkel és értékes ajándékokkal várjuk a Balaton partján! 

A Vitorláskupa rendezvény programjai szabadtéren kerülnek megrendezésre.

A rendezvény dátuma: 2020. október 2., péntek 8:30-18:00

A rendezvény helyszíne: Balatonkenese Marina Port (8174 Balatonkenese, Kikötő u. 2.)

A rendezvény házigazdája: Litkey Farkas, többszörös vitorlázó bajnok

A rendezvény szervezője: az Aereco Légtechnika Kft. 

 

 

A rendezvény tervezett menete:

 

    8:30-9:30            Érkezés a Kenese Marina Portba, regisztráció, reggeli.

  9:30-10:30            Köszöntőbeszéd, a verseny napirendi pontjainak ismertetése, ’A’ és ’B’ csoport beosztásai a hajókhoz

             10:30           Első csapatok vízre hívása – ’A’ csoport

11:50-12:10             ’A’ és ’B’ csoportok csapatainak cseréje, a kikötőben.                       

12:30-13:40            ’B’ csapatok versenye – ’B’ csoport

12:00-14:30            Meleg büféebéd, csapatok saját idejükben.

             14:30            Eredményhirdetés, éremfutamra jelölés

             15:00            Éremfutamra vízre hívás

15:20-16:10             Éremverseny

16:10-17:00            Pontszámok összesítése, kiértékelés

17:00-18:00           Eredményhirdetés és díjkiosztó Ünnepség

             18:00          Program vége

Közben egész nap: Meglepetés versenyek ajándékokkal

 

A rendezvény tudnivalói:

 

 • A hajós versenyen való indulás feltétele az úszni tudás, ám nem szükséges semmilyen vitorlás tapasztalat vagy képzés. A rendezvény szervezők által biztosított minden Nautic 330-as típusú hajón két képzett vitorlázó lesz jelen, akik a hajók kezeléséért felelnek. A kormányos folyamatosan irányítja és utasítja a legénységet, hogy a csapat a lehető legjobban szerepeljen a versenyen. Ha valaki nem szeretne semmilyen feladatot a hajón, arra is van lehetőség, ugyanis a legénység 3 tagjának mindössze a plusz súly szerepét kell betöl­teni, amikor a gyorsabb tempó érdekében a hajó “kiülésére” van szükség.
 • A rendezvény befogadóképessége 80 fő vendég az Aereco munkatársakon fel­ül (így az összlétszám a sportrendezvényen semmi esetben sem haladja meg a 100 főt). Minden hajóra 6-8 fős csapatokat várunk és töltünk meg. A csapatokat (ha a jelentkezők a regisztrációnál máshogy nem rendelkeznek) sorsolás útján állítjuk össze, arra az esetre, ha egy cégtől egyedül jönne valaki, vagy esetleg 2-en (így senki nem marad csapat nélkül). Együtt haladunk majd a cél felé, a lehető leghatékonyabban összedolgozva a siker érdekében!
 • A vitorlásversenyen 7 db Nautic 330-as hajó áll rendelkezésre egy képzett kormányossal és egy képzett Manschafttal a fedélzetén, melyekre 2 körben szállnak fel a versenyzők (A csoport és B csoport). A kiejtő kétkörös versenyek után mindkét csoportból az első 3 helyezett csapat jut to­vább és indul az egykörös éremfutamra. A futamok száma szélfüggő, a megadott futamszámok a programtervet tükrözik.
 • A hajókra csak fehér talpú cipőkben van lehetőség felszállni, ezért kérjük, hogy minden regisztráló ezt hozzon magával. Az esetleges vízzel történő érintkezés esetére, érdemes váltó nadrágot és cipőt is hozni.
 • A versenypályát és a tudnivalókat a szervezők 9:30 órai kezdettel ismertetik a résztvevőkkel, a kormányosi értekezleten.
 • A versenyvezetőség a kiírástól eltérő intézkedéseket, szintén 9:30-kor a kormányosi értekezleten közli.
 • A vitorlásverseny egy az Aereco rendezésében történő Épületgépészeknek szóló Vitorláskupa, de a szervezők – a szabad helyek erejéig – biztosítanak barátnak, családtagnak helyet. A jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel, amennyiben a versenyt az egészségügyi korlátozások nem teszik lehetővé, a szervezők fenntartják a vitorláskupa lemondásának lehetőségét. Ebben az esetben a befizetett részvételi díjat teljes egészében visszautaljuk.
 • Igaz, hogy a sportrendezvény egész napja a friss levegőn – szabadtérben valósul meg, de a verseny szervezői maximálisan betartják és betartatják a vírus helyzetre vonatkozó óvintézkedéseket.

 

A rendezvény részvételi díja:

 

 • A részvételi díj a programon: 2020. szeptember 22-ig történő jelentkezés esetén kedvezményesen /early bird/ 18.000,- Ft/fő + áfa.
 • A részvételi díj a programon: 2020. szeptember 23-29 között történő jelentkezés esetén 23.000,- Ft/fő + áfa.

Lehetőséget biztosítunk részt venni a programon kisérőknek is, így azok részére akik nem szeretnének vitorlázni, viszont részt vennének az egész napi eseményen, parti programokon (Marina Port használata, étkezés, póló, nyeremények lehetősége) egységesen 15.000,-Ft/fő + áfa összegért.

Az eseményre történő jelentkezési határidő: 2020. szeptember 29.

A részvételi díjat a regisztráció leadását követően, díjbekérő ellenében lesz lehetőség elutalni a résztvevőknek szeptember 29-ig.

A jelenlegi egészségügyi helyzetre való tekintettel, amennyiben a versenyt az egészségügyi korlátozások nem teszik lehetővé, a szervezők fenntartják a vitorláskupa lemondásának lehetőségét. Ebben az esetben a befizetett részvételi díjat teljes egészében visszautaljuk.

Ha egy jelentkező személyes okból kifolyólag nem tud részt venni az eseményen, a részvételi díj visszatérítése nem lehetséges. A jelentkezése azonban átruházható más személyre, aki helyette részt tud venni az egésznapos rendezvényen.

 

A részvételi díj tartalmazza:

 

 • A vitorlásverseny Litkey Farkas szervezésében valósul meg, mely tartalmazza a Kenese Marina Port kikötő egész napos használatát.
 • A vitorlásversenyen a Nautic 330-as hajók teljes használatát, a képzett kormányossal és egy képzett Manschafttal a fedélzeten.
 • A rendezvény ideje alatt vendégeink számára a víz, tea, kávé, üdítő, valamint a sör és bor fogyasztását. A meghirdetett időpontokban reggelivel és meleg büféebéddel kínáljuk vendégeinket.
 • A vitorlásverseny résztvevői számára ajándékokat, ajándékpólót. Mindenkit arra kérünk, hogy lehetőség szerint a pólót a hajón és a parton, a többi program idején is viselje.
 • A díjazottak számára az ajándékokat, a kupát és az érmeket.
 • A versenypálya használatát és kitűzését a teljes verseny lebonyolítását a szervezők biztosítják.
 • A rendezvényről készült fényképek szabad felhasználását.
 • A jókedvet, és a friss levegőt!

 

Amennyiben kérdése, kérése merülne fel a rendezvénnyel kapcsolatban, kérjük keresse Dalos Anikót, a következő elérhetőségeken: Telefonon: 0630/760-1946 vagy e-mailen: dalos.aniko@aereco.hu

Igény esetén, szálláslehetőséget tudunk biztosítani a kikötő melletti Marina Port szállodában, viszont ennek költségét nem tartalmazza a részvételi díj. Kérjük ezt a regisztrációnál külön jelezni szíveskedjen. A szállást nem mi foglaljuk, de jelezzük az igényt a szállodának.

 

Nagyon nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, kollégát!

 

 


 

A rendezvény nyilatkozata itt olvasható

„A  Regatta Vízirendezvényen („Rendezvény“) résztvevők, továbbá a hajók legénységei teljes egészében maguk felelnek biztonságukért, mind az Esemény szárazföldi részein, mind a vízen, és ezt a felelősséget semmilyen egyéb rendelkezés nem korlátozza. A vonatkozó jogszabályok által megengedett keretek között, a Rendezvényen való részvétellel kapcsolatban vagy annak folyamán előforduló személyi sérülésekért vagy halálesetért és vagyoni károkért, veszteségekért sem a Rendezvény Szervezője (Balaton 44 Bt.) sem a Rendezvény Szervezőjét megbízó cég ( Aereco Légtechnika Kft.), sem ezek munkavállalói, tisztségviselői, megbízottjai, almegbízottai semmilyen felelősséget nem vállalnak. A résztvevők hajózásra alkalmas állapotának, ruházatuk alkalmasságának, illetve a hajók biztosításának és a biztonsági előírások betartásának ellenőrzése a sportszerű versenyzés célját szolgálja, és nem mentesíti a résztvevőket a vonatkozó szabályoknak a résztvevők saját felelősségi körükben történő követése alól. Az említett ellenőrzést a Rendezvény Szervezője bonyolítja le. A jelen nyilatkozat aláírásával a Rendezvényen résztvevők kifejezetten tudomásul veszik, hogy a Rendezvényen saját felelősségükre vesznek részt, és lemondanak arról, hogy a Rendezvény Szervezőjével szemben, a Rendezvény Szervezőjét megbízó céggel szemben, vagy ezek munkavállalóival, tisztségviselőivel, megbízottjaival, almegbízottaival szemben bármilyen kártérítési igényt támasszanak abban az esetben, ha a Rendezvényen őket bármilyen sérelem/sérülés éri. A Rendezvény Szervezője, a Rendezvény Szervezőjét megbízó cég, ezek munkavállalói, tisztségviselői, megbízottjai, almegbízottai Rendezvényen való részvételből eredő minden felelősségét – amely érvényesen kizárható – kizárnak.”