HU

Aereco

about_us_banner_1000x400

A párizsi székhelyű francia Aereco S.A. előfutárnak bizonyult a higroszabályozású (páraszabályozott) szellőzési rendszer
kifejlesztésével a 1980 -as évek elején. Társaságunk folyamatos fejlesztő munkát végez, ennek eredményeképp az intelligens szellőzés újabb és újabb megoldásaival jelenik meg a piacon, melyek folyamatosan a lakó- és középületek, irodák, szállodák, egészségügyi létesítmények egyedi légtechnikai szükségleteihez igazodnak.

A higroszabályozású szellőzés a változó légmennyiségű szellőzés mérföldköve. Ez kapcsolta össze örökre az Aereco szellőzési rendszert és az Aereco termékeket a levegőminőséggel és a csúcstechnológiával, illetve ez emelte az Aereco-t a szellőzési szakma nagyjai közé világszerte.

Fejlesztő, gyártó és kereskedelmi tevékenysége mellett, a cég hozzájárul a szellőzéssel kapcsolatos szabályozások és előírások korszerűsítéséhez, javításához, hogy a szellőzés méltó helyre kerüljön az építőiparon belül.

A páraszabályozott szellőzőrendszer elemei:

  • Légbevezetők
  • Légelvezetők
  • Ventilátorok
  • Kiegészítők

A Marne-la-Vallee-i gyárban jelenleg több, mint kétmillió szellőzőelemet készítenek évente, de a gyártási kapacitás növelése folyamatos.  Az Aereco termékei ma a világ minden táján, de főként Európában több millió lakásban működnek sikeresen, hozzájárulva ezzel a lakóépületek energiafelhasználásának csökkentéséhez.

Tekintse meg rövid bemutatkozó filmünket:

 

Aereco napjainkban

Történelem

1984-ben Pierre Jardinier, a CSTB (Francia Épületgépészeti Kutatóintézet) korábbi mérnöke, a SERVA nevű levegőminőséggel foglalkozó kutató laboratórium vezetője volt. Két társával együtt elhatározta, hogy megtervezi az első, páratartalmat érzékelő és szabályozó szellőző elemet. Ekkor hozták létre az Aereco*-t, amely akkor még csak egy kis műhely volt, és hosszú út választotta el a jelenlegi, több millió szellőző elemet értékesítő vállalattól.

* Aereco szó jelentése “AERation ECOnomique” (gazdaságos szellőztetés).

Köszönhetően az alapítók elkötelezettségének és találmányuknak, ezek az úttörők végül nagyszerű sikereket értek el. A páraszabályozott szellőztetés népszerűsége az évek alatt folyamatosan növekedett és hozzájárult a lakóépületekre is vonatkozó francia energia szabvány RT2000, valamint a lakások szellőzési előírásainak megalkotásához.

Az alábbi összeállításban az Aereco S.A. életének néhány főbb állomása:

 

Aereco, a fenntartható fejlődés elkötelezettje

 

banner_about_us_dev_durable

Gro Harlem Bruntdland, Norvégia 1987-es miniszterelnök-asszonya szerint a fenntartható fejlődés “egy olyan fejlődés, amely biztosítja a jelenlegi igények kielégítését anélkül, hogy a jövőbeli generációknak kompromisszumot kellene kötniük saját igényeik kielégítése során”. A termelésnek és a fogyasztásnak figyelemmel kell lenni az emberi és a természeti környezetre, de nem szabad akadályozni a Föld egyetlen lakóját sem az alapvető szükségleteinek kielégítésében. Ilyen alapvető szükségletek az étel, az otthon, a ruházkodás, oktatás, munka és az egészséges életkörnyezet…

 

Az üvegházhatású gázok emmissziójának csökkentése a fűtési veszteségek korlátozásával

A háztartások energiafelhasználásának csökkentésére kifejlesztett termékeknek köszönhetően, az Aereco hozzájárul a környezet védelméhez és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez. Miután a háztartások felelősek az üvegházhatású gázok kibocsátásának közel 18%-áért, melyet főként a fűtési rendszerek okoznak, könnyű megérteni, hogy a környezet védelméhez és a háztartások energiafelhasználásának csökkentéséhez a lakásokban a légcserét, illetve a levegő áramlását optimalizálni kell. Ennek köszönhető, hogy a páratartalom vezérelt szellőztető rendszerek pozitív hatását számos új épületgépészeti szabályozás hangsúlyozza.

A francia ADEME (Energiakontroll és Környezetvédelmi Ügynökség) és az Aereco S.A. számos tudományos kutatás végrehajtásához egyesítette erőit. Ilyen többek között a HR-VENT kutatás, amelynek célja, hogy mérje a szellőző berendezéseknek az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló hatását és népszerűsítse a pozitív eredményeket.

 

A belső levegőminőség javítása

Az energiamegtakarítás szempontjain túl, mindenkinek haszna származik a tiszta levegőből, mely az egészséges és kellemes élettér alapvető feltétele.

Egy jól megtervezett szellőző rendszer felhasználói számára garantálni kell az optimális levegő minőséget: az emberi tevékenységek során a helyiségekben keletkező szennyezett levegőt annak érdekében kell eltávolítani, hogy biztosítható legyen a lehető legegészségesebb, friss levegő. Az Aereco rendszer pillanatnyi szellőztetési szükségletek szerint változó légmennyiséggel biztosítja a helyiségekben tartózkodók számának megfelelően a légcserét, így optimalizálja a lakásokban a levegő minőségét.

 

Felelősséggel környezetünkért

Gyártóként Aereco elkötelezte magát, hogy a felhasznált alapanyagok megfelelnek az EU RoHS irányelvének. Az alkalmazott vegyi anyagok megfelelnek a REACH * szabványban foglaltaknak. Az alkatrészek és műanyagok kiválasztásánál a cég külön figyelmet fordított az újrahasznosíthatóságra.  

* REACH az Európai Unió (EU) új törvénye a kémiai anyagokról és biztonságos használatukról, amely – 2007. június elsején lépett életbe. Az új törvény célja az emberi egészség és a környezet védelme azoktól a kockázatoktól, amelyeket a kémiai anyagok okozhatnak.